Kulinarični tečaj Kuharske iskrice

Logo: Biotehniški izobraževalni center Ljubljana
Naziv ustanove
Biotehniški izobraževalni center Ljubljana
Lokacija
Ljubljana
Regija
Osrednjeslovenska
Kontakt
Mira Kranjec
mira.kranjec@bic-lj.si
01 28 07 609

Podrobnosti

Trajanje programa v besedi
Od 16. do 21. ure
Trajanje programa
Krajši
Način izobraževanja
V živo
Področje učenja
Gostinstvo in turizem

Opis

Osnovni kuharski tečaj Kuharske iskrice je namenjen vsem, ki želijo usvojiti osnovna kuharska znanja in se naučiti osnovnih kuharskih tehnik.
Med tečajem bodo udeleženci spoznali kuharske pripomočke (uporaba, nakup, vzdrževanje …) kot so noži, deske, posoda za kuhanje, jedilni pribor in podobno.
Naučili se bodo številnih načinov mehanske obdelave živil (lupljenje, rezanje na način Julienne in Brunoise, sekljanje, stepanje, gnetenje, filiranje in podobno). Na enak način bodo tečajniki spoznavali postopke za toplotno obdelavo živil, (kuhanje, dušenje, blanširanje, pečenje, poširanje …) ter primernost postopkov za pripravo različnih živil, upoštevajoč načela zdrave prehrane.

Med drugim bodo tečajniki spoznali tudi različna živila (dišavnice, začimbe, zelišča ...) in njihovo shranjevanje ter uporabnost. Po končanem tečaju bodo tečajniki znali pripraviti številne jedi, med drugim nadevanega pečenega piščanca, mesne omake, pečeno postrv, polnozrnat kruh, domače široke rezance, pražen krompir, različne rižote, zelenjavne priloge, steake, sladice, ter znali pripraviti pogrinjke.